SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK çekilirken bölgede de çekilme temizliği başladı

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


PKK çekilirken bölgede de çekilme temizliği başladı

PKK, bugün sınır dışına çekilmeye başlıyor. Diğer yandan Barış süreci bölgeye yansıyor. Tunceli merkeze bağlı Aktuluk Köyü’nde bulunan ve yıllar önce taşınan karakol bölgesindeki mayınlı alan çevresinde, dün jandarma ekipleri tarafından tel örgü çekilerek, uyarı levhaları asıldı.

Tunceli merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Aktuluk Köyü’ndeki ve yaklaşık 300 öğrencisi bulunan Aktuluk YİBO’nun hemen yanıbaşındaki mayınlı alan, sivil vatandaşların ve köylülere ait hayvanların girmemesi için tel örgüyle çevrilerek, uyarı levhaları asıldı.

Aktuluk YİBO’nun 300 metre kadar yakınında yer alan mayınlı alanın etrafı bugün sabah erken saatlerinde bölgeye giden İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından tel örgüler ile tamamen kapatıldı. Tel örgülerin bir çok yerine de mayın uyarı yazılı tabela asılırken, mayınlı saha içinde bulunan yüzlerce mayının temizlenmesine ise gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanmasından sonra başlanacağı belirtildi.

Aktuluk Köyü’nde bulunan jandarma karakolunun, 2005 yılında taşınmasının ardından, karakol çevresinde, güvenlik amaçlı döşenen mayınlar olduğu gibi bırakılmıştı. Tunceli Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Özden Eren Başkavak Gün, mayınlı bölgeye giderek yaptığı açıklamanın internet sitelerinde yayınlanmasından hemen sonra, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Tunceli 4’ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya da bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu.



Kaynak:



Etiketler: PKK , Kuzey Irak , Tunceli , Kandil , mayın , Irak , internet , Gerekli
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.