SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıyamet tellalları tutuklanıyor!

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kıyamet tellalları tutuklanıyor!
Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyamet kopacağı iddialarını Çin’de broşür ve DVD yoluyla yayan 100’den fazla kişi polis tarafından gözaltına alındı.
Şinhua ajansının haberine göre, 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı iddialarını içeren broşür, DVD ve diğer basılı yayınları halka dağıtan 100’den fazla kişi, topluma korku salma ve kaos ortamı oluşturma suçlamalarıyla gözaltına alındı.
 
Çin’in orta kesimindeki Hıbey eyaletinin Vuhan şehrinde geçen hafta caddelerde bağırarak "21 Aralık’ta dünyanın sonunun geleceğini" iddia eden broşürler dağıtan 5 kişi tutuklanmıştı.
 
Kıyamet kopacak diye gemi yaptı
 
Bu arada Çin’in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Lu Cınghay isimli bir Çinli ise kıyamet iddialarının etkisinde kalarak 21 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde bir gemi inşa etmişti.
 
Geminin yapımı için tüm servetini harcadığını söyleyen Lu, Çin basınına verdiği demeçte ’’21 Aralık günü dünyanın sonu gelecek ve ben, o gün kendimi ve ailemi bu gemi sayesinde yok olmaktan kurtaracağım’’ diye konuşmuştu.
 
Ülkenin en yaygın sosyal paylaşım sitesi Veybo’da ise kullanıcılar, 21 Aralık günü hava tahmin raporunda, ’’sıcaklığın 999 derece olacağı ve gökten ateş topları yağacağı’’ şeklindeki bazı iddialar paylaşmıştı.
 
Bu arada ülkenin farklı kesimlerinden, bazı Çinlilerin mal varlığını bağışladığı ya da kıyamet kopacağı varsayımıyla servetlerini harcayarak ’’son günlerini’’ keyif içinde geçirmeye çalıştığı yönünde haberler geliyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.