SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Ayvat, Polislerle!

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kaymakam Ayvat, Polislerle!
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172’nci yıldönümü münasebetiyle Doğankent İlçe Emniyet Amirliği önünde düzenlenen tören; Atatürk Anıtına Çelenk Sunulmasının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Doğankent İlçe Emniyet Amiri Özel Çaylı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından programa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Doğankent Kaymakamı Mustafa Ayvat “Vatandaşın can ve mal emniyeti ile kamu huzurunu korumak amacıyla 24 saat görev başında kalarak fedakarlık gösteren tüm polislerimizin 10 Nisan Polis Haftası'nı kutluyorum” diyerek “Böyle bir mesleğin icrasının da elbette bazı zorlukları olmaktadır. Halkın güvenliğini sağlamak ve onları korumak kolay değil, bu açıdan bakınca teşkilatın ne kadar önemli bir görev üstlendiğini görmekteyiz. Halkında, bizimde polislerimize bu zorlu görevde yardımcı olunmasının gerektiği bilincinde olmalıyız” dedi.

Kaymakam Ayvat, İlçe Emniyet Amirliği önündeki törenin ardından İlçe Merkezinde Jandarma ve Polis tarafından ortaklaşa kontrol yapılan Güvenlik Noktasında denetlemelerde bulunarak İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğancı ve İlçe Emniyet Amiri Özel Çaylı’dan bilgi aldı.

Osmanlı Devleti 10 Nisan 1845’de Polis Nizamnamesi ile modern anlamda polis teşkilatını ilk defa oluşturmuş daha sonra Zaptiye Nezareti 1909 yılına kadar bugün anladığımız Emniyet Genel Müdürlüğünün görevlerini yerine getirmiştir. Cumhuriyet döneminde ise 19 Mayıs 1930 tarihinde itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü ismini almıştır. Polis Teşkilatı haftası her yıl 04-10 Nisan tarihleri arasında kutlanır. Polis Teşkilatı 10 Nisan’da kurulduğu için 10 Nisan Polis Günü olarak kutlanmaktadır.
 

 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.