SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun Şehidini Karşıladı

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Giresun Şehidini Karşıladı
Suriye'nin El Bab bölgesinde 12 Şubat Pazar sabahı terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmada şehit düşen, aynı zamanda Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün de yeğeni olan Şehit Teğmen Furkan Yayla, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında yapılan askeri törenin ardından, akşam saat 18.30 da Gaziantep Havaalanından TSK ya ait Solo Türk Uçağı ile Giresun’a uğurlandı.

Şehit Teğmen Furkan Yayla için, Ordu-Giresun Havalimanında düzenlenen karşılama töreni öncesi ve tören sırasında şehidimizin ailesini biran olsun yalnız bırakmayan Giresun Valisi Hasan Karahan, şehidin ailesiyle yakından ilgilenerek, acılarını paylaşarak teselli etti.

Şehidimizin babası emekli polis olup, annesi ev hanımıdır. 2 kardeş olan şehidimizin kardeşi 19 yaşındaki Talha Yayla hukuk fakültesi 1. Sınıf öğrencisidir.

Şehidimizin Ay-Yıldızlı Bayrağa sarılı tabutu, Ordu-Giresun Havalimanında, TSK ya ait Solo Türk Uçağından askerlerin omzunda indirilerek tören alanında beklemekte olan cenaze nakil aracına konulduktan sonra kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Görele’ye hareket etti.

Şehidimiz, Ordu-Giresun Havalimanındaki karşılama töreninin ardından karayolu ile Görele ilçesine götürülürken, ailesinin isteği üzerine defin işlemleri 13 Şubat Pazartesi günü öğle namazına müteakip Görele’de düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazının ardından, memleketi Çanakçı ilçesi Akköy Köyü Mezarlığında toprağa verilecektir

Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, tören öncesi havalimanında yeğeni Şehit Teğmen Furkan Yayla’nın şehit düşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “vatanımız, milletimiz sağolsun” diyerek “Üzgünüz tabi çok genç yaşta teğmen gencimizi kaybettik. Vatanımız sağolsun, milletimiz sağolsun. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Biz inanıyoruz ki şehitler ölmez. Dolayısıyla tesellimiz bu. Evladımızın vatan uğruna şehit olması, şehitlik mertebesine ulaşması ve ailemizden de bir şehidin çıkması bizi teselli ediyor. Üzgünüz tabi. Benim teyzemin oğlunun oğlu. Yani öz yeğenimden de öte. Genç bir kardeşimiz. Biz bir aileyiz. Ailemizin genç bir evladı. Geçici görevle Gaziantep’ten El-Bab a gidiyor. Orada şehit oluyor. Yarın Görele’de törenden sonra aile mezarlığına defnedeceğiz” ifadeleri ile duygularını dile getirdi.







 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.