Her İlçe 6 Kişi ile Temsil Edilecek

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.dogankentgazetesi.com
Medya Platformu Başkanvekili İbrahim Balcıoğlu’nun moderatörlüğünde platform başkanı Sadi Toygar, genel sekreter Abdullah Öner Meral ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Şenel Odacı’nının katıldığı programda federasyon başkanı Mehmet Kuğu, federasyonun devam eden çalışmaları ve yapacağı etkinlikler ile ilgili soruları yanıtladı.

Mehmet Kuğu; 10. Giresun Günleri, Beykoz’da kurulacak Giresun Park, Afyonkarahisar Giresun Şehitliği, İstanbul ve Giresun’daki basın mensupları ile yapılan toplantı ve federasyonun yeniden yapılanması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kuğu, Giresunlu işadamları ile birlikte Giresun Holding’i kurmak ve Giresun Kalesi’nin altında bir kapalıçarşı kurulmasının en büyük hayali olduğunu belirtti. Bu projelerin Giresun ekonomisi ve turizmi için çok önemli projeler olduğunu söyledi.

Federasyonun yeni yapılanması ile ilgili sorulan bir soru üzerine Kuğu, federasyonda yeni bir yapılanmanın çalışmasını başlattıklarını, bir yıl içinde mali genel kurulu gerçekleştireceklerini, gençlik kolunun kurulduğunu ve kadın kollarının da resmi alt yapısının oluşturulduğunu ve en kısa sürede resmi olarak faaliyete geçeceğini belirtti.

Yönetim kurulu’nu oluştururken Giresun’un her ilçesinden iki kişiyi kadroya aldıklarını belirten Kuğu, Kadın ve Gençlik kollarının oluşmasında da bu kriterlerle hareket ettiklerini, Yönetim kurulunun, Kadın ve Gençlik kolları yapılanması sonucunda her ilçenin 6 kişi ile temsil edildiği bir yapıya kavuşacağını belirtti.  

İstanbul’daki tüm dernekleri ziyaret edeceğini belirten Kuğu, 3 yıl sonra yapılacak olağan genel kurulda her ilçenin derneklerinin bir araya gelerek federasyonun yönetimine katılacak temsilcilerini kendilerinin belirlemesi ve federasyon için isim önermeleri içinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Birçok derneğin yöneticilerinin dernekçilik mevzuatı konusunda bilgi sahibi olmadığı, tam işi öğrendiklerinde de yönetimden ayrıldıkları ve her gelen yöneticinin bu mevzuatları yeniden öğrenmek zorunda kaldığı, bu konuda federasyonun bir eğitim programı yapıp yapamayacağı ile ilgili bir soru üzerine Mehmet Kuğu, mevzuat ve kırtasiye konusunda kendilerine müracat eden bilgi talep eden tüm derneklere yardımcı olduklarını, hatta derneklerin kuruluş çalışmalarını da bizzat yaparak yöneticilere teslim ettiklerini söyledi.

Mehmet Kuğu, İstanbul’da yaşayan işadamı, bürokrat, sanatçı ve meslek sahiplerinin belirlenmesi ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirterek İstanbul’da bir “Giresun Meclisi” oluşturmanın da projeleri arasında olduğunu belirtti. Yine bu yapı ile birlikte “Giresun Holding”i kurmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Abdullah Öner Meral