Doğankent’te Osmanlı Türkçesi Kursu

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.dogankentgazetesi.com
 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye’de ücretsiz olarak Osmanlı Türkçesi ve Kur’an okuma kurslarını başlatılmıştı.

MEB ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Doğankent Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2015 Aralık ayında başlayan “Osmanlı Türkçesi” kursunun Birinci Aşaması, Şubat ayında tamamlandı. İkinci Aşaması halen devam eden kursun Birinci Aşamasını başarıyla tamamlayan 12 Kursiyere belgeleri düzenlenen bir törenle verildi.

ŞAHİN” DEVAMLILIĞI TEMİN ETMEYE GAYRET EDECEĞİZ”

Kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan HEM Müdürü Bayram Şahin “Bu hizmetle halkımızın geçmişiyle, milli ve manevi değerleriyle irtibat kurabilecek bir donanıma sahip olmasını istiyoruz. Aslında gayet kolay olan gerek Osmanlıca öğrenimi gerekse Kur’an okumasını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Bununla birlikte kurslardaki eğitim disiplinini sağlamak adına kursiyerlerimizin devamlılığını temin etmeye gayret edeceğiz” dedi.

Doğankent Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen belge törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Şahin ve kursiyerler katıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE KURS SAYISI 900’Ü AŞTI

Bilindiği üzere; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçirmiş, bu kapsamda Türkiye’nin 900’ü aşkın merkezinde Osmanlı Türkçesi ve Kur’an okuma kursları açıldı. 1997 yılında Kültür Bakanlığı ile benzer bir işbirliği ile binlerce insanın Osmanlıca öğrenmesine vesile olan Hayrat Vakfı, şimdi yeni ve daha büyük bir hizmeti gerçekleştirmek için MEB ile işbirliği yapıyor.

KURSUN AMACI VE SÜRESİ

Bu Protokolün amacı şudur: “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak Osmanlı Türkçesi kurslarını, Osmanlı Türkçesi’ni öğretecek elemanların yetiştirilmesiyle birlikte kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in okunmasını sağlayan Kur’an ve tecvitli okuma kursları düzenlemektir.”

Ücretsiz olarak düzenlenen bu protokol iki yıl için geçerli ama kursların durumuna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yıl daha uzatılabilecektir.