SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmet Nasıl Olacak….

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2014 00:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2014 00:18
 Sayın H.Hasan SÖNMEZ İstanbul’da Doğankent ve Çevre Köyleri Derneği’nde Doğankentlilerle bir araya gelmiş ve gündeme dair soruları cevaplandırmıştır.  

 

Sayın SÖNMEZ, ilçemizin devletten daha çok yardım alabilmesi için iktidar partisinin adayının desteklenmesi gerektiğini beyan etmiştir. Bizde kendisine buradan soruyoruz, bizi iktidar partisi kaç yıldır yönetmektedir. Aldığımız ve alamadığımız hizmetlerin boyutları nedir. Yapılan bütün çalışmalar neden belediyeye bağlı köylere yapılmış, diğer köylerimiz için neden herhangi bir çalışma yapılmamış veya yapılamamıştır. Sayın SÖNMEZ Süttaşı ve Çatak yollarında Doğankent Belediyesinin bir katkısının olmadığını da beyan etmiştir. Maddi olarak belki Doğankent Belediyesinin bir katkısı olmamıştır. Fakat gerekli yerlere gerekli baskıları yapma konusunda bir çalışmaları olmuş mudur? Eğer olduysa bunları da kamuoyuna açıklamalarını beklerdik.

           

Yıllardır Doğankent’i AKP yönetmektedir ve kendileri de son beş yılda Doğankent’e bir hizmet yapılmadığından dert yakınmaktadır. H.Birol TEKİN ile alakalı bir soruya ise verdiği cevap gerçekten enteresandır. Sayın TEKİN seçilirse yardımcı olacak mısınız sorusuna, biz gerekli yardımı Harşıt için yaparız elbette derken, iktidar partisinden olmayan bir belediye başkanına bakanlıkların nasıl tepki vereceğinden şüphe duyduğunu izah etmeye çalışmaktadır. Bizim buradan anladığımız her şey hükümet için anlayışı. İktidardan olmayana ekmek yok demek ki yada üstü kapalı iktidar partisinin adayının desteklenmesi gerektiğidir buradan anlatılmak istenen.

 

AKP yaklaşık 12 yıldır iktidardadır ve sürekli ekonomimizin iyiye gittiğini açıklamaktadır. 17 Aralık’tan sonra her şey nedense tersine dönmüştür. Geçenlerde maliye bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK dış borç açığımızın gittikçe büyüdüğünü ve bizi zor durumlara sokacağını açıklamışken, iktidar partisinin ilçemize bugüne kadar olmayan faydaları bundan sonra ne gibi faydalara dönüşecektir. Buda ayrı bir tartışma konusudur.   

 

Sayın SÖNMEZ bize şunu demektedir sanırım. Eğer iktidar partisinin desteklediği aday seçilmezse yatırım alamazsınız. Bu üstü kapalı bir tehdit midir yoksa iktidar partisinin desteklemediği aday seçildiğinde gerçekten AKP destek vermeyecek midir? Hani AKP herkesin partisiydi, hani mazlumların yanındaydı, hani halkın yanındaydı, adaletin yanındaydı. Sayın Nazmiye Hanım’ın birçok yolsuzluklarının olduğunu ve bu dosyaların gerekli yerlere kendisi tarafından ulaştırıldığını söylemiştir. Her ne olursa olsun ülkemiz genelinde her türlü yolsuzluklara, rüşvete bulaştığı anlaşılan AKP’nin (aksi ispatlanana kadar) artık yolsuzluk yapmayacağının garantisi nedir?

 

Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU’nun failleri hala bulunamamıştır. Günümüz teknolojisinde her şeyin yapılabileceğini anladık artık. Kriptolu telefonlar dinlenebiliyor mesela. Mesela başbakan bile dinlenebiliyor. Bırakın onu Cumhurbaşkanımızın bile dinlendiği iddia ediliyor. Ama gel gör ki YAZICIOĞLU’nun olayı yıllardır bir türlü aydınlatılamıyor. Bu olay AKP’nin sırtında bir yük ve kara bir leke olarak kalacakken, AKP’den istifa eden Sayın Nazmiye Hanım’ın YAZICIOĞLU’nun partisi olan Büyük Birlik Partisi’ne geçmesini Sayın SÖNMEZ nasıl karşılamaktadır.

 

Son olarak kendisine bir sorum daha olacak. Sayın SÖNMEZ için Doğankent ve belediyeye bağlı köyler dışında kalan diğer köylerimiz ne anlam ifade etmektedir. Doğankent’in nüfus olarak en kalabalık köyü Çatak’tır. Bu zamana kadar belediyenin Çatak köyüne ne gibi hizmetleri olmuştur? Bizler ailemizden uzakta, zor şartlar altında çalışarak kazandığımız paraları o veya bu şekilde Doğankent’te harcamıyor muyuz? Bizlerin Doğankent Belediyesine katkısı herhalde tartışılamaz. Karşılığında belediyeye bağlı olmayan köylerimiz neden bir ilgi görmüyor acaba. Güdül ve Çatak köyü kışın sürekli elektrik kesintilerinden isyan etme noktasına gelmiştir ve bu kesintiler her yıl aynı ve uzun süreli olarak devam etmiş ve vatandaşları zor durumda bırakmıştır. Acaba bu durum bu zamana kadar belediyenin dikkatini çekmiş midir? Bazı durak araçlarımızın Doğankent’e girememelerinden haberdar olmuşlar mıdır? Köyümüze bir defa çıkıp çevre ile ilgili sorunlarımızı görmüşler midir acaba? En azından çöp sorunlarımızı çözemezler miydi?

 

Yani Sayın SÖNMEZ’in bizlere o veya bu sebeple destekletmek istediği AKP adayına sıcak bakamayacağımızı, sebebinin de AKP zihniyetinden kaynaklandığını buradan belirtmek isterim. Eğer ki Haşim Birol TEKİN seçilir ve bizler yine de görmemezlikten gelinirsek kendisine neler edeceğimizi buradan herkes görecektir. En çok ve en sert eleştirileri benden alacağını herkes görecektir.

 

Bütün adaylarımıza başarılar dileyerek bir sürçü lisan ettiysek affola…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.