SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarı’yı Eleştiren Edepsiz Kim?

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Tarı’yı Eleştiren Edepsiz Kim?
AK Parti Hükümeti’nin icraatlarını eleştiren ve gündemdeki sıcaklığını koruyan Kuzey Irak’tan bir grup Peşmergenin silahlarıyla birlikte Türkiye üzerinden Suriye’nin Ayn El Arap (Kobani)’ye geçişiyle ilgili, kendi adına kayıtlı sosyal paylaşım sitesi üzerinden “AKP ve PKK’yı bir görüyorum dediğimde bana kızanlar, hani siz herkesten çok severdiniz memleketi. Anlaşıldı sizin vatanınız Kobani. Ne olur sizden ricam  ne kadar AKP li. PKK lı varsa hepinizin canı cehenneme doğru Kobani’ye sizin vatanınız orası” diyen Tarı’yı eleştiren haberlerin Doğankent yerel medyasında ele alınış biçimine yine AK Partili seçmenlerden şiddetli tepki geldi.
 
“PARTİMİZE AKP DİYENLER EDEPSİZDİR.”
 
Vatandaşlardan, “Tarı’dan Çirkinliğe Varan Hakaret” ve “Vatandaştan Tarı’ya Tepki” gibi başlıklarla ele alınan haberi yapanlara, AK Parti tabanından Tarı’dan daha fazla tepki geldi.
 
Haberleri yerel medyada gören bilinçli ve gerçek Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) seçmenler, “haberde bizi rahatsız eden asıl unsur sözde partimizi savunduğunu ima etmeye çalışan kişilerin Parti Tüzüğünde olduğu gibi AK Parti kısaltması yerine, AKP kısaltmasını kullanmaları olmuştur. Bu ibarelerde en az Tarı’nın ifadeleri kadar ağırdır. Tarı, siyasi çizgisi ve bilinen üslubu nedeniyle haddini ve kastını aşan kelimeler kullanmış olabilir. Tabi ki olaylara bu tarz yaklaşımı bizleri rahatsız etmektedir. Ancak; kasıtlı değilse bile, sözde partimizi ve seçmenlerini savunduğunu söyleyerek şirin görünmeye ve pirim yapmaya çalışan cahil kişilerin partimize katkı yerine zarar verdiklerini de üzülerek görmekteyiz. Bu kişilerin amacı partimizi veya seçmenlerimizi savunmak değil, kendilerine partimiz içerisinde yer edinmektir. Yoksa gerçek partili olsalar partimizin tüzüğündeki ve Yargıtay Başsavcılığındaki kısa adının AK Parti olduğunu bilmeleri gerekirdi. Bu haberi yapanlar bilinçli değilseler, cahildirler. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir zamanlar Genel Başkanımız iken partimize AKP diyenler için kullandığı ifade ile EDEPSİZDİRLER. Haberlerin internet sitelerinde bu şekilde yer alması bizleri en az Tarı’nın ifadeleri kadar üzmüştür. Asıl açıklamayı bu haberi yapanlardan bekliyoruz. Bu haberi kim yapmıştır? Hangi AK Partili vatandaşların tepkisi üzerine yapmışlardır? AK Parti’nin kurumsal kimliğini savunacak resmi teşkilatları yerine, seçmenlerin üzüntülerini niçin partinin kısa adının AK Parti olduğunu bilemeyecek kadar cahil kişiler dile getirmiştir? Ve niçin bu ifadeyi kullandıklarını açıklamalıdırlar. Yoksa bu kişiler için düşüncelerimizi Partimizin Kurucu Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız açık ve net olarak ifade etmiştir. ”  dediler.
 
AK PARTİ YANLISI SİTELER NASIL BU HATAYA DÜŞTÜ?
 
Haberin yerel internet sitelerinde yer almasından sonra gelen tepkiler üzerine bazı internet siteleri AKP kısaltmasını AK Parti olarak düzeltirken, bazı sitelerde ise halen AKP olarak bu ifadelerin yer aldığı gözlendi. İşin garip tarafı da haberin yer aldığı sitelerin imtiyaz sahiplerinin AK Partiye yakınlığı bilinirken, nasıl böyle bir ibare kullanma hatasına düştükleridir.
 
ERDOĞAN AKP DİYENLER İÇİN NE DEMİŞTİ?
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2009 Haziran ayında bu konuda medyada geniş yankı bulan bir açıklama yapmıştı. O zamanlar Genel Başkanı olduğu AK Parti’nin Ankara’daki Belde Belediye Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan partilerinin isminin kısaltmasının ’AK Parti’ olduğunu belirterek, "AKP" diyenleri edepsizlikle suçlamıştı.
 
Erdoğan, partisinin belde belediye başkanları toplantısında, şunları söylemişti:
 
"Partimin kısaltılmış adı Ak Parti’dir. AKP değildir. AKP diyenler ne yazık ki, demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler. Bizim Yargıtay Başsavcılığı’ndaki kısa adımız Ak Parti’dir. Herkes bunu böyle yazmaya mecburdur. Benim yasal olarak kısaltılmış adım neyse sen onu söylemelisin. Söylemiyorsan eğer, o zaman iftira atıyorsun. Bizi olmadığımız şekilde gösteriyorsun. Bizi olmadığımız bir şekilde anmaya çalışıyorsun. Şüphesiz bizim onlara saygımız olmaz. Oradaki AK temizliği, adalet ve kalkınmayı ifade etmektedir.”



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.