SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarı’dan Afet Ödeneğine Tepki

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Tarı’dan Afet Ödeneğine Tepki
Doğankent ilçesinde 28-29 Eylül ve 18-19 Ekim tarihlerinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve heyelan afetleri nedeniyle ilçede meydana gelen zararları karşılamak üzere ödenek gönderilmediğini iddia eden MHP Doğankent İlçe Başkanı Tarı, yetkililere ve iktidara mensup siyasilere adeta ateş püskürdü.
 
Tarı, Doğankent ilçesinde 28-29 Eylül tarihinde meydana gelen sel ve heyelanlardan sonra İlçenin Süttaşı Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallesinin birbirinden ayıran Küstük Deresi’nin yağan yağmurlar sonucu taşması ile Paşaçayı denilen mevkideki menfezin ağzının tıkandığını, buradan taşan yağmur sularının da Doğankent Hidroelektrik Santrali (HES) Lojmanlarının bahçesini bastığını yeterli iş makinası parkı olmamasına rağmen Doğankent Belediyesi ekipleri tarafından olay mahalline gönderilen JSB ile tıkanan menfezin önünün açıldığı ancak belediye dışındaki ilgili ve yetkili kurumların duyarsızlığı ve ihmalkarlığı sonucu 18-19 Ekim tarihlerinde aynı yerde yaşanan ikinci bir su taşkınında tek katlı lojmanların tamamı, diğer lojmanlarında birinci kat ile lojmanlarda ikamet eden HES çalışanlarına ait bazı araçların sular altında kalarak tamamen kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
 
Doğankent’te yaşanan selin boyutlarının başta Giresun Valisi Sayın Hasan Karahan olmak üzere üst düzey bütün bürokratlar tarafından yerinde görülerek incelemelerde bulunulduğuna dikkat çeken Tarı “İl genelinde ve hatta ulusal basında afetin boyutları bilinmesine rağmen acil kodu ile gönderilen ödeneğin 500 Bin TL olması başta selden en çok mağdur olan Doğankent ilçesi olmak üzere Giresun halkının önemsenmediği, yok sayıldığı anlamına gelmektedir. Karadeniz halkı, Giresun ve Doğankent halkı okul, iş makinası yakmıyor, devletin gönderdiği kamu görevlileri ve araçlarına sahip çıkıyor. Ancak bizim halkımıza Giresun geneli olarak layık görülen beden doğuda teröristlerin yaktığı bir iş makinasının 3 te 5 te biri kadar. Bu bizim insanlarımıza verilen değerin göstergesi mi oluyor? Giresun zaten hizmet fakiri iken ile gönderilen ödeneklerin yetersizliği bir yana ildeki siyasilerinde negatif tutumları nedeniyle Doğankent gibi bazı ilçelerde hizmet yok denecek kadar zayıf kalıyor.
 
Hepsini bir yana bıraktık, Doğankent’te 1990 yılından sonra yaşanan en büyük sel afetinde bile ilçe halkına zulmeder gibi gelen ödeneklerin il genelinde eşit dağıtılacağı gibi sözde eşit paylaşım adı altında saçma bir siyasi ayrımcılık yapılması da kimin hakkını kime teslim etmiyorsunuz? Dedirtecek kadar hakkaniyetle bağdaşmayacak boyutlara varmaktadır. Bunların yanında Doğankent’i temsil eden siyasetçilerinde Doğankent’in haklarını savunma noktasında zayıf kalması ilçeye gelecek ödeneklerin kuşa dönmesine neden oluyor.
 
Giresun’a gelen 500 bin lira ödeneğin ilçelere eşit dağıtılmasındaki mantığı bana kim nasıl izah edecek? O zaman KÖYDES ödeneklerini neden eşit dağıtmıyorlar? Niçin gelen ödenekler ilçelerdeki mağduriyet oranına göre dağıtılmıyor. Benim ilçemin köylerinde asfaltı geçtik beton bile yokken, İl Özel İdaresi yayla yollarını benim bütçemden gelen ödenekle asfaltlıyor. Bu ayrımcılıklar, haksızlıklar, yanlı siyaset ne zaman son bulacak. Benim vatandaşımın sesini değil duymak, duyurmak; kesmek için içimizdeki, ilçemizdeki siyasetçilerde ildekilere ayak uydurarak hareket ediyor. İl Yönetiminde Doğankentli bir hemşerimiz var. Doğankent’in uğradığı haksızlığı görmüyor mu? Görüyorsa nasıl bir çaba içerisinde bilmek isteriz. Son iki ayda meydana gelen afet ve selde en çok etkilenen ilçe Doğankent olmuştur. Doğankent için, Doğankentli için bir mücadelesi var mıdır? Bilemiyorum ama göreceksiniz ki en az ödenek Doğankent Belediyesine gelecektir. Bu Doğankent Belediyesini değil Doğankent halkını cezalandırmak anlamı taşıyacaktır. Biz bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.