SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazmiye Kabadayı, Kapak Oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2012 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2012 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Nazmiye Kabadayı, Kapak Oldu.
“SENİ ANKARA SEÇMEDİ, SENİ BİZ SEÇTİK”
 
Değişim Elit Dergisi’nin Aralık-2012 sayısına “Karadeniz Bölgesi’nin Tek Kadın Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı” başlığı ile kapak olan Başkan Kabadayı, dergiye verdiği röportajda iddialı açıklamalarda bulunarak adeta Ak Parti’ye ve Ankara’ya meydan okudu. Röportajında partisinden ihraç edilmesi ile ilgili soruya verdiği cevapta, bu ihraç olayının parti ile alakalı olmadığını, bunun tamamen kişisel nedenlerle verilmiş bir karar olduğunu ima eden Kabadayı, seçmenlerinin kendisine “Seni Ankara seçmedi, seni biz seçtik. Ne yapacağımızı da biz karar veririz” dediğini öne sürerek Ankara’ya da göndermelerde bulundu.
 
“KOYU MUHALİFLERİMİZ YANIMIZDA YER ALDI”
 
Partisinden ihraç edilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde de ilginç açıklamalarda bulunan Kabadayı, bağımsız bir Belediye Başkanı olmanın kendisini daha da rahatlattığını, Doğankent halkının desteğini yanında gördüğünü, kendisi için asıl ilginç olanın ise çok koyu muhaliflerinin bile bu süreçte yanında yer almış olması olduğunu söyleyerek, onların da kendisinin haksızlığa uğradığını düşündüklerini belirtti.
 
“YÜKSEKOKUL, SAĞLIK OCAĞI, KÖPRÜ VE SEMT SAHASI YAPTIRDIM”
 
Dergiye verdiği röportajında iki dönemde gerçekleştirdiği icraatlarını anlatan Nazmiye Kabadayı, Sağlık Ocağından, Semt Sahasına, Yüksek Okuldan, Harşit Çayı üzerindeki 2.köprüye kadar birçok icraatın kendi çabalarıyla yapıldığını ifade etti.
 
“VATANDAŞA BELEDİYE’NİN DEVLET KURUMU OLDUĞUNU ÖĞRETTİM”
 
Başkan Kabadayı’nın ilginç açıklamalarından birinin de önceleri belediyenin bir Devlet Kurumu olarak görülmediğini ancak kendisinin göreve gelmesi ile birlikte belediyenin de bir Devlet Kurumu olduğunu vatandaşa kabul ettirdiğini belirten açıklamasıydı. Bu açıklamasında Kabadayı vatandaşın artık aldığı hizmetin bedelini ödemesini öğrendiğini belirtti.
 
“TİREBOLU-DOĞANKENT DEVLET KARAYOLUNU BİLE BEN AÇTIM”
 
Belediyelerdeki dağılımın adil olmadığını belirten Kabadayı, kar mücadelesini buna örnek olarak gösterdi. Yaklaşık 3 yıl önce 45-46 gün belediyenin iş makinalarının stop etmeden gece gündüz çalıştığını söyleyen Başkan Kabadayı, “Devletin karayolları yetişemedi Tirebolu-Doğankent Devlet Karayollarını bile ben açtım” dedi.

“BİR BELEDİYE’YE MAKAM ARACI VERDİM”
 
Dergide yer alan röportajın bazı bölümlerinde Kabadayı’nın Giresun gündeminde yer alan bazı haberleri çağrıştıran ifadeleri de yer aldı. Kendisine sorulan “Çevre Belediyelerle ilişkileriniz nasıl?” sorusuna Başkan Kabadayı oldukça ilginç bir cevap vererek, ilişkilerinin çok iyi olduğunu, Espiye Belediye’sinin kendisine bu anlamda her zaman yardımı olduğunu söyleyerek kendisinin de ismini vermeyeceği bir belediyeye makam aracı ve çöp arabası verdiğini ifade etti. Kabadayı açıklamasında; “Çünkü onlar benden daha mağdur. Partiler bu konuda belirleyici değildir” diyerek te okuyucuların kafasında bu belediyenin Ak Partili bir belediye olmadığı sorusunu oluşturdu. Bilindiği üzere son günlerde yerel basında yer alan haberlerde Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi tarafından Başkan Kabadayı’ya verilen makam aracının geri alındığı gündeme getirilmişti.
 
“AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ BAŞKANI DESTEKLİYOR”
 
Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın Değişim Elit Dergisi’ndeki bu röportajı bir yerlere verilen mesaj olarak algılanırken, kendine duyduğu bu güven ve rahatlığın, Partiden ihraç edilmesine karşılık, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yeniden bir suçlama olmadığı sürece mahkemeler sonuçlanıncaya kadar görevden alınmayacağı beklentisi içerisinde olması ve son günlerde belediye meclisine getirdiği belediyeyi borçlandırma için yetki verilmesi başta olmak üzere bazı tekliflerinde Ak Parti İlçe Teşkilatının itirazlarına, partili meclis üyelerini ikaz etmesine rağmen, parti teşkilatını dinlemeyen Ak Partili meclis üyelerinin Nazmiye Kabadayı ile birlikte hareket etmesinin verdiği rahatlık olduğu düşünülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.