SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazmiye Kabadayı’dan Şok Açıklamalar

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2012 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2012 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Nazmiye Kabadayı’dan Şok Açıklamalar
AK Parti'den ihraç edilmesinin ardından uzun süre hakkındaki suçlamalara cevap vermeyen ve sessizliğini koruyan Kabadayı, geçtiğimiz günlerde Giresun’da yayımlanan bir dergiye kapak olmuş ve adeta Ak Parti Genel Merkezine ve il, ilçe teşkilatına meydan okuyan açıklamalarda bulunmuştu.
 
Kabadayı bu defada makamında düzenlediği basın toplantısında yine Ak Partiye meydan okudu ve kendisine yönelik iddialara ilişkin ilginç ve düşündürücü cevaplar verdi.
 
“AK PARTİ’DEN ADAY OLMAM SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ”
 
Basın mensuplarına yaptığı açıklamada önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıklayan Kabadayı, “AK Parti'den aday olmam söz konusu bile olamaz. Beni belediye Başkanı seçen Doğankent halkı benim hangi partiden belediye başkanı olacağıma da hep birlikte karar veririz” dedi.
 
HACI HASAN SÖNMEZ’E VEKİL GÖZÜYLE BAKMAMIŞ
 
Başkan Kabadayı, kendisine sorulan eski AK Parti Milletvekili Hacı Hasan Sönmez’le ilgili soruya, “Vekille uyum sağlayamadığım söyleniyor. Sözü geçen milletvekiliyle uyum sağlayıp sağlayamadığımı anlayabilmek için sürekli istişare halinde olup birbirimizle sürekli görüşmemiz lazım ki bazı şeyler uysun veya uymasın bu buradan anlaşılır. Ben milletvekilliği süresince hiç milletvekili gözüyle bakıp 'işte şurada da şu işim var vekilim bana yardımcı olur musunuz' demedim çünkü ihtiyacım olmadı. Anlaşamadığımız bu olabilir. Aramızdaki fark şu olabilir. Ankara’dan bakışla yerelden bakış birbirinden farklıdır. Kendileriyle Allah'ın selamı dışında hiçbir işim olmamıştır.” Diye cevap verdi.
 
HERŞEYİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANIYLA BİRLİKTE YAPMIŞ
 
Belediyeyi borç batağına sürüklediği iddialarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Kabadayı, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Aydın’a yönelik eleştirilerde bulunarak “Birde Doğankent Belediyesi borç batağına batırılmak isteniyor, bir şirketten istimlâk parası aldığım ve bu parayı nereye kullandığım soruluyor. Söz konusu olayın yaşanmasının ardından 3 yıl geçti benim ihraç olayım çıkalı 5 ay oldu. Bu iddiaları ortaya atan Doğankent AK Parti ilçe Başkanı 3 yıldır şimdimi aklına geldi? İlçede nereye ne yapıldıysa hep birlikte hareket ettik. Her harcamanın hesabını kuruşuna kadar biliyor. Bu suçlamaların hepsi maksatlı biz bunları biliyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli araştırmalar yapılmıştır. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Beni Doğankent İlçesinde sandıkla harcamaları mümkün değil. Burada çamur at içi kalsın siyaseti yapılıyor” diye konuştu.
 
MAKAM ARACINI ALDIRANLAR MARİFET Mİ YAPTI?
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine verilen makam aracının geri alınması ile ilgili olarak da konuşan Başkan Kabadayı, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Doğankent Belediyesi'ne makam aracının dışında bir JCB aracı bir de cenaze nakil aracı verdi. JCB kışın kar çalışmaları sırasında pert oldu. 8 yıl makam aracını kullandık. Bu araç belediyeye yaklaşık 160 bin TL kazandırdı. Bu araca belediye olarak 8 yıl boyunca sadece yakıtını koyduk ve öyle kullandık. Aracın bakımını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapıyordu. Makam aracının geri alınmasını sağlayanlar sanki çok büyük bir marifet yapmış gibi sağda solda övünerek anlatıyorlar. Aracın gitmesi demek Doğankent Belediyesi'nin zarar etmesi demektir. Makam aracı geri gitti diye Doğankent Belediye Başkanı gideceği yere yürüyerek gidecek değil belediye bütçesinden araç kiralayacaktır. Bu da Doğankent Belediyesi'nin her yıl 20 bin TL araç parası vereceği anlamına geliyor. Ben Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na bu güne kadar belediyemize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Makam aracının geri alınmasının da kendinden kaynaklanmadığını da biliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
KABADAYI’NIN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA NE CEVAP VERİLECEK?
 
AK Parti’den ihraç edildikten sonra, ihracı ile ilgili açıklamalarını kendisine gerekçeli kararın ulaşmasından sonra yapacağını açıklayan Kabadayı, ihraç kararı kendisine ulaşmadan partisinden istifa ederek sessizliğe bürünmüştü. Ancak, Kabadayı’nın son günlerde basın-yayın organlarına peş peşe verdiği röportaj ve demeçlerinde adeta eski partisine ve parti yöneticilerine meydan okuması, Kamuoyu nezdinde muhataplarının bu açıklamalara karşı ne cevap vereceği beklentisi oluşturdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.