SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İlçe Teşkilatının Kararı Ne?

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
MHP İlçe Teşkilatının Kararı Ne?
 Doğankent MHP İlçe Teşkilat Başkanlığına atanan eski İlçe Başkanı Cemil Kara ve ekibinin 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halkoylamasında nasıl bir çalışma yapacağı ve bu çalışma takvimini ne zaman açıklayacağı ilçede merakla bekleniyor.

Bir önceki MHP Doğankent İlçe Yönetim Kurulunun, Genel Merkez tarafından Parti Tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden, Başkanlık Divanı tarafından, parti tüzüğünün 34. maddesine göre feshine karar verildikten sonra genel merkez tarafından atama yoluyla İlçe Başkanlığı görevine getirilen Cemil Kara’nın MHP’nin referandumda “EVET” kampanyasına nasıl bir katkı sağlayacağı merakla beklenirken, parti içi muhalefet adı altında farklı oluşumlarla birlikte hareket eden ve partiden ihraç edilen bazı eski yönetici ve üyelerin ilçede açık açık “HAYIR” kampanyası yürütmesi de Başkan Kara’nın bu referandumda seçmenleri üzerinde ne kadar etkili olacağının bir göstergesi olacaktır.

Doğankent ilçesinde MHP’nin zorlu şartlar altında ve tüm imkansızlıklara rağmen oylarını artırarak yıllardır ikinci parti konumuna gelmesinde ve belli bir taban oluşturmasında büyük katkısı olan Başkan Kara’nın her zaman olduğu gibi partisinin kararlarına uyarak dağılan, küstürülen Ülkücüleri ve partilileri bir araya getirerek, yeni bir başarıya imza atması bekleniyor.

Kara’nın her seçimlerde kendi köyünden belli oranda bir seçmen kitlesi olan MHP’nin bu seçimlerde de aynı oranı yakalayıp, yakalamayacağı merakla beklenirken, “Hayır” kampanyası yürüten eski ilçe başkanının kendi köyünde her seçimde yokları oynaması bu seçimde nasıl bir sonuç çıkartacak diye merak edilen diğer bir seçmen bölgesi olacaktır.

Doğankent’te konuşulan ve iddia olarak ortaya atılan bir diğer husus ise MHP İlçe Yönetimindeki bazı kişilerin açık açık “Hayır” kampanyası yürüttüğünün bilinmesine karşılık, bu kişilerle partinin ilçede nasıl bir başarı elde edeceği de ayrıca merak edilmektedir.

İlçede merakla beklenen bir diğer olay ise MHP’li Belediye Başkanının bu referandumda nasıl bir taraf tutacağı hususundadır. Zira parti içi muhalefet adı altında yürütülen çalışmalarda muhalif gruplara açık destek veren ve bazı Genel Başkan Adaylarının değişik illerdeki çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in bu referandumda da partisinin kararlarına aykırı bir tutum sergileyip-sergilemeyeceğidir.

Doğankent ilçesinde Ak Parti Teşkilatının referandumda “EVET” kampanyası yürüteceklerine dair açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği MHP Doğankent İlçe Teşkilatı ve MHP’li Belediye Başkanı Tekin cephesinden, parti genel merkezinin kararları doğrultusunda hareket edeceklerine dair henüz bir işaret gelmemesi de kafalardaki soru işaretini artırmaktadır.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.