SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgi Kirliliği Giderilecek Mi?

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2013 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2013 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Bilgi Kirliliği Giderilecek Mi?
Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı ile ilgili yapılan haberlere yönelik, Giresun İl Merkezli bir internet sitesinde yayınlanan haberle ilgili olarak, bu haberlerin Başkan Kabadayı’dan para alamayan kişilerin başlattığı karalama haberler olarak lanse edilmesinin ardında kimlerin olduğu anlaşılamadı.
 
Editörlerimizi karalayan haberi yapan internet sitesinin künyesinde Proje Danışmanı olarak kendisi de internet haberciliği yapan bir Doğankentlinin bulunması Doğankent Haber internet sitesinde ”EDİTÖRLERİMİZ TEHDİT Mİ EDİLİYOR”  başlıklı haberde ele alınmış, bu haber üzerine söz konusu kişi haberle ilgisi olmadığını, bu konudan da bilgi sahibi olmadığını ifade ederek karalama haber yapan internet sitesinin künyesinden adını kaldırtmıştı. 
 

 
Ancak ne garip durumdur ki “VALİLİKTEN BASINA KİRLİ” el başlıklı bu karalama haberin Doğankentli arkadaşımız sahibi olduğu “Giresun Yorum” adlı internet sitesinde “DOĞANKENTTE KİRLİ BASIN” başlığı ile yer alması acaba kendi sitesinden de mi haberi yok sorusunu akıllara getirdi.
 
Durum öyle bir hal almış ki Doğankent kaynaklı haber sitelerinde editörlük yapan kişilerin Doğankent Belediyesinden para istediğini ima eden haberleri yapan kişi, olaylardan haberi olmadığını iddia eden bu Doğankentli arkadaşın “Giresun Yorum” adlı internet haber sitesinde köşe yazarlığı ve editörlük yapmaktadır.
 
Doğankentle hiç alakası olmayan birinin, Doğankent kaynaklı haber sitelerinin arka planında kimlerin olduğunu ima ederek, sitelerin oluşumu ile ilgili olarak bu kadar ayrıntılı bilgilere sahip olması, bu bilgileri kimden aldığı sorusunu akıllara getirirken her gün sosyal paylaşım sitelerinde boy gösteren bu Doğankentli arkadaşımızın kendi imtiyaz sahibi olduğu internet haber sitelerinde yer alan haberlerden, haberdar olmaması mümkün olabilir mi?
 
Şayet haberdar olmaması gibi bir durum söz konusu ise o zaman kendi haber sitesinde de yer alan bu karalama ve iftira dolu haberle ilgili bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak bir haber yapmayı düşünür mü? Haberde yazılanlara kendisi inanmakta mıdır? İnandığı için mi kendi haber sitelerinde bu habere yer vermiştir? Doğankentle ilgili bilgi kirliliğini ortadan kaldırmayı kendine görev edinen bu arkadaşımızın bu konuda da bilgi kirliliğini ortadan kaldırıcı bir yazı kaleme alıp almayacağı merak edilmektedir.
 
Netice olarak Doğankentle ilgili haberleri kimin yaptığı, arkasında kimin olduğu mu önemli yoksa bu haberlerin doğru olup olmadığı mı daha önemlidir. Bu araştırmacı gazeteci arkadaşımız bunları araştırıp, kamuoyu ile paylaşamaz mı? Doğankent Belediye Başkanı ile bağları nedir? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.