SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Geçmişin Pisliklerini Temizliyor!!!

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Belediye Geçmişin Pisliklerini Temizliyor!!!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’den iki dönem üst üste belediye başkanı seçilen ancak disiplinsiz hareketleri ve hakkında birçok suçlamadan soruşturma bulunması nedeniyle AK Parti’den ihraç edilen Nazmiye Kabadayı’nın ilçeye verdiği zararlar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
 
Hizmet adı altında, hangi amaçla yapıldığı anlaşılamayan ve ilçeye hiçbir pozitif katkısı olmayan birçok işin yan etkileri ve meydana getirdiği olumsuzluklar kendini göstermeye başladı.
 
Kendi döneminde, Arslancık Hidroelektrik Santrali (HES) firma yetkilileri ile işbirliği yaparak Sadaklı Mahallesindeki vatandaşlara daha sonra aynı arsaları üzerinde planlı ve ruhsatlı ev yapmalarına müsaade edeceği vaadiyle ÇED Raporuna aykırı bir şekilde bu mahalledeki evlerin tahliye edilmesine aracılık yapan Kabadayı, HES’in su tutmaya başlamasının ardından ilçenin yarıya yakının zeminden sular altına kalmasına neden olurken, yeni Belediye Başkanı H.Birol Tekin, bu olumsuzluğun bertaraf edilmesi için ilgili kurumlar nezdinde yasal zeminlerde ilçenin geleceğinin tehdit altına kurtarılması için mücadele başlattı.
 
Yine Arslancık HES’in göllenme sahası nedeniyle ilçenin kanalizasyon ve drenaj altyapısı da tamamen çalışmaz hale gelirken, bu olumsuzluğu gidermek için ilgili firma tarafından verilen 4 milyon TL ile ne yapıldığı da merak edilen konular arasında. Hal böyle iken yapılan işler nedeniyle belediyenin hiçbir ihale yapılmadan ve resmi prosedürler yerine getirilmeden Doğankent Belediyesi’ni bu işlerle ilgili yaklaşık 500 Bin TL civarında borçlandırdığı iddia edilmektedir. 
 
Eski Belediye Başkanı Kabadayı’nın öngörüsüz hareketleri sonucu, orman veya hazine arazileri üzerinde meydana getirdiği değişikliklerde ilçeyi tehdit etmeye başladı.
 
Belediye dahilindeki mahalle yollarında yapılan çalışmalar esnasında, yasalara aykırı bir biçimde dere yatakları ve obuzlara doldurduğu hafriyatlar nedeniyle geçtiğimiz günlerde meydana gelen yağışlar sonucunda ilçenin Yeşiltepe Mahallesinde bazı ev ve iş yerleri lığ altında kaldı. Eski Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı zamanında yapılan hemen hemen bütün işlerin aradan 5-10 yıl geçmeden ilçeyi büyük oranda etkileyecek olumsuzluklara neden olması, Doğankent’in bir 10 yılı heba olmuşken bir o kadar zamanda da düzeltilemeyecek zararlara neden olduğu kendini göstermektedir. 
 
Doğankent’in girişinde DSİ’nin bütün olumsuz görüşlerine rağmen Harşit Çayı kenarına dolgu alanı yaparak dere yatağının daralmasına neden olurken, bu dolgu alanının üzerine Belediye’nin imkanlarını kullanarak atıl duruma düşen bir mezbahane yaptırmak suretiyle belediyeyi zarara uğrattığı iddia edilmektedir.
 
Yine aynı yerde dolgu alanının hemen yanıbaşında, Doğankent-Gümüşhane Karayolu’nun arka tarafında etütsüz, projesiz orman ve hazine arazisi üzerinden özel şahıslara Belediyenin imkanları ile yaptırdığı iddia edilen vasıta yolu da her yağmurda Karayoluna toprak ve lığ biriktirerek ulaşımın aksamasına neden olmaktadır. Bu olumsuzluğu gidermek için Doğankent Belediye Başkanı Tekin, Karayollarına ait tıkalı menfezleri, belediyenin yeterli iş makinesi olmaması nedeniyle özel bir firma olan Efeler İnşaat adlı firmaya açtırdı.
 
Bir zamanlar “Karayollarının yollarını bile ben açıyorum” diye basına demeç veren Kabadayı’nın karayollarına en büyük zararı veren kişinin de kendisi olduğu Doğankent halkı tarafından gayet iyi bilinmektedir.
 
Bütün bu olumsuzlukların yanında imardan, ruhsata, birçok alanda da mevzuata aykırı icraatları olduğu iddia edilen Kabadayı’nın bıraktığı kötü mirasın ve yanlış işlerin düzeltilmesini vatandaşlar yeni Belediye Başkanı H.Birol Tekin’den beklemektedirler. Ancak vatandaşların beklentisinin aksine bu işlerin 3-5 ayda 3-5 yılda düzeltilecek boyutların çok üzerinde olduğu da aşikarken, bir diğer handikapta Doğankent Belediyesi’nin muhalefet partisinden olması maddi açıdan Başkan Tekin’in elini zora sokmakta ve belini bükmektedir.
 
Vatandaşların birçoğu, “Şu anda ilçedeki olumsuzlukların tamamına yakınının tek müsebbibi eski Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’dır. Bizler yeni Belediye Başkanımızdan bu olumsuzlukları gidermesini beklemekle birlikte, hiçbirşey yapmasa bile en azından ilçedeki gerilim ve birbirine selam vermeme olayı ortadan kalkmıştır. Bazı siyasi ve menfaat çevreleri yine gerginlik siyaseti gütmeye çalışsalar bile, artık vatandaşlar bu tür siyasetlere pirim vermiyor.” Diyor. 


 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.