SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özden Doğankent’e Yeni Müjdeler!...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2015 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Özden Doğankent’e Yeni Müjdeler!...

Özden, görevi devraldıktan sonra ilçede daha önce başvurusu yapılmış olan veya olmayan birçok sorunun kendisine iletilmesi üzerine bunları bir öncelik sırasına koyarak, proje gerektirenlerin projelendirilmesini, projesi olanların yatırım programlarına alınarak ödeneklerinin çıkartılmasını sağlayarak birçok alanda önemli aşamalar kaydettiklerini belirtti.


Kendi dönemlerinde başlayan ve yakın takipleri sonucunda bu ay içerisinde açılışı yapılacak olan Süttaşı İlköğretim Okulu’nun İlçeye ve mahalle yakışan bir mimari ile projelendirilip, yapımının tamamlandığını söyledi.
 
Görevi devraldıktan sonra ilçenin en büyük sorunları arasında gösterilen köy yollarının bakım onarım ve rehabilitasyonu ile Doğankent Halk Sağlığı Merkezinin 24 saat hizmet verecek bir sağlık kuruluşu haline getirilmesi çalışmalarına ağırlık verdiklerini, bu çalışmalar sonucunda ilçeye sıfır bir Greyder kazandırdıklarını, bu greyder sayesinde karla mücadelenin yanında bozulan stabilize yolların bakımının da yapıldığını, yine 7/24 saat sağlık hizmeti verecek bir sağlık biriminin kurulması için önemli aşamalar kaydettiklerini dile getirdi.
 
Özden, köylerde yaptıkları tespitler sonucu yol ve su gibi altyapı hizmetlerine yönelik önemli çalışmalar başlattıklarını, bunların yavaş yavaş hayata geçirilmeye başlandığını, bazı eksikliklerin yerinde görülmesi için geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclis Başkanı A. Mürşit Gürel başkanlığında ki bir heyetin köylerde incelemelerde bulunarak, bu eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.
 
Yine önemli bir sorun olan ve yıllardır düzenli bir bakım yapılmayan Doğankent-Kavraz Yayla yolunda kapsamlı bir bakım çalışması yapılabilmesi için yaptıkları çalışmalar sonucunda önemli ve olumlu gelişmeler olduğunu söyleyen Başkan Özden “Orman Bölge Müdür Yardımcımız Metin Kırcıyı ve Tirebolu Orman Müdürümüz Murat Beyi makamlarında ziyaret ettik. Daha önce planlamasını yaptığımız Kavraz Yayla yolumuzun büyük bakıma alınması, barajın önündeki rampanın düşürülmesi ve Ağaçbaşı bağlantısının yapılması konularını görüştük. Çok şükür bu işlerin tamamının yapım işini Temmuz ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Çilekliburun rampasının fizibilite ve jeolojik çalışmasını yaptırdık ancak çok maliyet çıktı vazgeçtik. Sırf iş yapmış olmak için devletin kaynağını boşa sarf etmemek lazım.” dedi.
 
“Doğankent İlçemizde yapılması gereken yatırımları takip etmeye devam ediyoruz” diyen Başkan Özden, önemli bir gelişme olarak da günübirlik gitmiş oldukları Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanlığına uğrayarak Doğankent Semt sahasının çimlenme konusunu görüştüklerini, çimlenme için Sayın Bakanımızın Nurettin Canikli’nin 485 Bin TL ödenek çıkarttığını, Doğankent İlçe Stadının çimlendirme çalışmalarına önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağı müjdesini verdi.
 
Özden, ilerleyen günlerde daha güzel müjdeli haberler verebilmek için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini, yine yerelde çözülebilecek sorunlar için, Giresun Valisi Hasan Karahan başta olmak üzere Giresun Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Bal, Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ve daire amirleri ile de bazı olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.