SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylülerin İmdadına Kaymakam Yetişti

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2013 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Köylülerin İmdadına Kaymakam Yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 1-1,5 metre kar kalınlığının olduğu köy yolları tamamen kapanırken, ilçedeki tüm okullarda eğitime 3 gün ara verildi.

Kar yağışının durmasından sonra; Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğünün 1 iş makinası ile yürütülen Kar Temizleme çalışmalarına, Doğankent Belediyesi tarafından da iş makinası desteği verilmesi bekleniyor.

Kar yağışının başlamasından sonra elektriklerin olmadığı Söğütağzı Köyü’nde solunun cihazına bağlı bir hastayı kurtarmak ve yine aynı köyde bir cenazenin bulunması nedeniyle kar temizleme çalışmalarına ilk olarak Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu’nun nezaretinde Söğütağzı Köyü’nden başlandı.   

Acil ve özel durumu bulunmayan köy ve mahallelerde, kapalı yolların açılmasını başlatmak için kar yağışının durmasını bekleyen Doğankent Kaymakamlığı, ilk çalışmalara, günlerdir elektriği olmayan, İl Özel İdaresi’nin yol ağında bulunmayan, Karayolları yol ağında olan Çatak Köyü’nden başladı.

Alınan bilgilere göre; 16 Aralık Pazartesi günü eğitim-öğretimin kesintisiz başlatılabilmesi için Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu’nun bizzat takibi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanları çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer güneşi az alan bölgelerde karların erimesinin zaman alacağını bu nedenle ilçenin Doymuş Köyü’nde yol açma çalışmalarının daha kapsamlı yapılması için ilave iş makinalarına ve bir Greydere ihtiyaç olduğunu dile getirdiler.

İlçenin Çatak Köyü ile ilgili haberler yapan Çatakmedya adlı internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Kaymakamı  Köroğlu’nun Çatak Köyü Ustalı Mahallesinde bulunan köy kahvehanesinde vatandaşların sorunlarını dinleyerek, iş makinesi sıkıntısının olduğu ilçemiz genelinde kış şartlarının ağır geçtiğini ve makine parklarında bulunan tek bir makineyle karla mücadele edildiğini söyleyerek vatandaşların müsterih olmasını istedi.

Haberde; Kaymakam Köroğlu’nun bazı vatandaşların ulaşımdan kaynaklı temin edilemeyen ihtiyaçlarının olması üzerine, kendi makam aracını tahsis ederek vatandaşların eksiklerinin teminine çalışarak vatandaşların sorunlarına duyarsız kalamadığı ifade edildi.

Köylüler de Kaymakam Köroğlu ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Murat Dede ile kar temizleme çalışmalarında bulunan ekibe teşekkür ettiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.