SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hangi Basın Kirli?

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Hangi Basın Kirli?
Hedef alınan bu kişilerden biri de; Doğankent Haber ve Doğankent Gazetesi internet haber sitesi başta olmak üzere birçok web sitesini kuran ve yayına sokan kişi olan, Doğankent’in dünyaya açılan kapısı olan sanal alemde Doğankent’i gurbetteki Doğankentlilere götüren Doğankentle ilgili internet sitelerinin ilk kurucularından olan bir arkadaşımız olmuştur.
 
Daha öncede Belediye Başkanı tarafından, farklı şekillerde hedef gösterilmek suretiyle sindirilmeye ve yıldırılmaya çalışılan bu arkadaşımızla ilgili olarak ortaya öyle bir iddia atıldı ki akıllara ziyan verecek türdendi. Söz konusu iddiada bu arkadaşımızın Doğankent Belediyesinden para talep ettiği, alamayınca da karalama haberlere başladığı ima edildi.
 
Durum öyle bir hal almış ki, Doğankent kaynaklı haber sitelerinde yapılan bütün haberlerin arkasında bu arkadaşımız var iması oluşturulmaya çalışılıyor. Sitemizde yer alan haberlerde iddia edilen olayların gerçek olup olmadığı noktasında bugüne kadar muhatapları tarafından hiçbir açıklama yapılmadı. Hiçbir şekilde yasal mercilere başvuruda bulunulmadı.

Bu haberlerimiz karşısında tamamen olaylarla alakasız kişilerin bu haberlerden rahatsızlık duyduğunu ima ederek önce bir arkadaşımızı hedef alan haber yapmaları ardından da bunun gerçek olmadığını anlayınca bu haberi düzeltme manasında yaptıkları haber ve köşe yazılarına attıkları başlıklarda hepimizi zan altında bırakacak türde KİRLİ ifadelerini kullanmaları oldukça düşündürücü olmuştur.
 
Hakkında yanlış haber yaptığı arkadaşımızın kirli olmadığına inanarak kendisinden özür dileyen arkadaşlar “Doğankent’teki Kirli Basına Son Perde” başlığı atarak Doğankent'te haber yapan herkesi hedef alan ifadelerle, sözde kendilerini ilgilendirdiğini iddia ettikleri haberleri sıralamışlar.
 
Biz haberlerimizin birçoğunda Doğankent Belediye Başkanı diye isim zikrediyoruz. Çoğu haberlerimizde partisinden bile bahsetmiyoruz. Kaldı ki filan partili Doğankent Belediye Başkanı diye de isim zikredebiliriz. Bu belediye başkanının hakkında çıkan iddialar bir parti ile de alakalı değil doğrudan şahsı ile alakalıdır. Ancak fotoğraflardan ve ima edilen içeriklerden çok farklı imalarda bulunularak sanki bir partiyi, bir camiayı karalama gayreti içerisindeymişiz gibi gösterilmemiz bizleri rahatsız etmiştir. Hele hele haberlerimizin böyle olduğunu iddia eden kişinin bu partinin resmi sözcüsü olduğunu da iddia etmesi ya olayları tam anlamıyor yada çarpıtarak birilerini savunmak adına bir camiayı o olayların içerisine çekecek davranışlarda bulunuyor algısı oluşturdu bizlerde. 

Biz gazeteci olarak gerçek veya değil, doğru veya yanlış öyle veya böyle haber yapabiliriz. Bu haberlerimizin içeriği ile ilgili eleştiriler, karşı haberler, aydınlatıcı haberler yapılabilir. Yasal ve legal yollardan hak ve hukuk arayışına gidilebilir. Ancak bunu yaparken misyonunuza zarar verici eylem, söylem ve hareketlerden kaçınmanız gerektiğini de herkesten daha iyi bilmeniz gerekir. Haklı olmanız sizin başkalarına iftira atmanızı veya hakaret etmenizi gerektirmez. Bu şekilde haksız ithamlarla susacağımızı susturulacağımızı sanıyorsanız o konuda da yanıldığınızı önümüzdeki günlerde net olarak göreceksiniz.

“Batıl / yanlış şeyleri söyleyerek insanlara nasihat eden, konuşan şeytandır. Hakkı söylemekten sakınan ise dilsiz şeytandır.”

AÇIKLAMA : BU HABERİ İZİNSİZ KULLANABİLİRSİNİZ…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.