SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresunlular Federasyonlaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2013 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2013 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Giresunlular Federasyonlaşıyor
ARTIK BURSA’NIN YERELİNDE SÖZ SAHİBİYİZ
 
Federasyonlaşma süreci hakkında açıklamada bulunan Bursa Giresunlular Derneği başkanı Üzeyir Aktaş “Bursa’da 22 yıldır cemiyet hayatının içerisinde olan derneğimiz Bursa’mıza ve hemşerilerimize önemli katkıları bulunuyor. Son yıllarda derneğimizdeki vizyon ve hizmet anlayışındaki gelişmenin getirisi olarak Bursa’nın en etkili STK’sı haline geldik. Bu başarının arkasındaki güç ise; Giresunlu hemşerilerimizin derneğini başarılı bulmasından, İç ve dış kaynaklı bazı fitne odakların oyunlarına karşı bir bütün olarak derneğine sahip çıkmasından ve güvenmesinden kaynaklanmaktadır. Federasyonlaşma sürecini tamamlayarak yakaladığımız birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeyi, hemşeri derneklerimiz arasında eşgüdümü sağlamayı hedefliyoruz.”
 
ADIM ADIM HEDEFE DOĞRU
 
Giresunlular camiası olarak federasyonlaşmak için gerekli koşulların oluştuğunu belirten başkan Aktaş “Burada ilk hedefimiz federasyonumuzun kuruluşunu hazırlamak. Bu süreci Bursa’da faaliyet gösteren tüm ilçe, köy derneklerimizle yürüteceğiz. Önümüzdeki 15 gün içerisinde federasyona üye olacak derneklerimizin kararı verilecek, akabinde ise Giresunlular camiasının siyaset, iş ve bürokrasi dünyasında bulunan birbirinden değerli hemşerilerimizinde katılacağı geniş çaplı istişare toplantılarından sonra federasyonumuzun yapılandırmasını en iyi şekilde yapacağız. Bu süreci il, ilçe, köy dernekleri gibi ayrım yapmadan eşitlik ilkesinde, tüm hemşeri derneklerimize üyelik yolunun açık tutup, üye olacak tüm derneklerimize eşit mesafe durarak sonlandıracağız”

 
TAKİP EDİLEN DERNEKÇİLİK
 
Giresunlular derneğinin son yıllarda yaptığı çalışmaların neticesinde Bursa kamuoyunda önemli bir yere sahip olduğunu, bu durumun belli çıkar odakların işine gelmediğini belirten Üzeyir Aktaş  “Giresunlular adına geleceğe dair kararlar alınırken hemşerilerimizin görüşleri dikkate alınıp, çoğulcu katılımın en üst seviyede tutulduğu kararlara imza atıyoruz. Hata yapma riskimiz azalıyor. Dernek teşkilatlanmasında, sosyal, kültürel alanlarda yaptığımız organizasyonların başarısı ve ilkeli dernekçilik anlayışımız birçok il içi ve dışındaki derneklerin hedefleri arasındadır. Bu derneklerden birçoğu bizlerle irtibata geçip destek istemeleri bizleri hemşerilerimiz adına gururlandırıyor. Buda bizim takip edilen dernek profilimizi ön plana çıkarıyor” dedi.
 

 
YENİ VİZYONDAN RAHATSIZ OLMAK GAYET DOĞALDIR
 
Bir zamanlar Giresunluları camiasını yalnızca kendilerinde ibaret görenlerin, Bursa’ya ve Giresunlulara katkı sağlayacak yeni değerlerin vizyonda olmalarından rahatsız duyarlar, hazmedemezler bunun sonucunda böl parçala ve yönet politikasını yürütürler diyen Aktaş “Cemiyet hayatını kendine makam ve şahsi çıkarına kullanmaya çalışanlar kendilerini Giresunluluk kimliği altına gizlemeye çalışsalar da sağduyulu hemşerilerimiz her şeyin farkında, sadece bu çıkar çevreleri hiçbir şeyin farkında değil. Giresunlulara hizmet etme sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Her geçen gün Giresunlular camiası daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. Birlik ve beraberlik yolculumuzda bizlere destek veren tüm hemşerilerime teşekkürlerimi sunarım. Bu kervanda herkese yer var. Yeter ki içlerinde birazcık Giresunluluk sevdası olsun.”

 
2-3 AY İÇERİSİNDE KURULUŞUMUZU KUTLAYACAĞIZ
 
Son olarak federasyonlaşmanın 2-3 ay gibi bir sürede tamamlanacağının belirten Üzeyir Aktaş Bursa’nın dört bir yanında hemşerilerimizle birlikte kutlamaların yapılacağının müjdesini verdi.

HABER : Erdal AVCI (www.giresunhavadis.net)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.