SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatalağaç Köyünde Yangın Çıktı!

Doğankent İlçesi Çatalağaç Köyü Fırişlik Mahallesinde bir evde çıkan yangında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2022 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2022 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Çatalağaç Köyünde Yangın Çıktı!

Doğankent İlçesi Çatalağaç Köyü Fırişlik Mahallesinde bir evde çıkan yangında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Alınan bilgilere göre köy sakinlerinden (Haşimo) Yunis Meral’e ait evde 13 Temmuz Çarşamba sabahı henüz bilinmeyen bir nedenden çatı katında yangın çıktı.

Yetkililer tarafından verilen bilgilere göre sabah saat 05.00 sularında çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangını haber alan Doğankent Belediyesi İtfaiye ekipleri 30 dakika içerisinde olay yerine intikal ederek yangını kontrol altına aldı.

Yangın çıkan evin mahalle içerisinde bulunması ve yangının diğer evlere sıçrama ihtimaline karşı Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden tarafından, Tirebolu Belediyesinden de takviye itfaiye aracı istenildiği öğrenildi.

Yangın Doğankent Belediyesi ekiplerinin kısa süre içeresinde müdahale etmesiyle diğer evlere sıçramadan kontrol altına alınırken, Tirebolu Belediyesinden istenilen takviye araçla birlikte soğutma çalışmaları yapılarak yangın tamamen kontrol altına alındı.  

Doğankent Belediyesi itfaiye aracının, İlçe merkezinde yapımı devam eden iyileştirme ve ıslah çalışmaları sırasında kaza yapması nedeniyle Giresun Belediyesinden geçici olarak alınan bir itfaiye aracının ilçede bu gibi durumlar için teyakkuz halinde bekletildiği belirtildi.

Yangın çıkan eve komşu (görseldeki yeni evin sahibi) mahalle sakinlerinden bir vatandaşın sabah saat 05.55 sıralarında şahsi cep telefonundan Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden’i arayarak haber vermesi üzerine, Belediye Başkanı olayının ilk anından itibaren yangın tamamen kontrol altına alınana kadar olayın takipçisi olduğu ve Tirebolu Belediyesi tarafından gönderilen itfaiye aracına mihmandarlık etmek üzere bir aracı da Doğankent çıkışında hazır beklettiği öğrenildi.   

Ev sahibi Yunis Meral’in Giresun’da ikamet ettiği ve yangının çıktığı esnasında evde kimsenin olmaması büyük bir faciayı önlerken, yangın çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü.

İki katlı müstakil evin çatı katından başlayan yangının evde kimse olmaması nedeniyle elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Yangınla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı ve itfaiye ekipleri tarafından olay yerinde inceleme ve araştırma başlatıldı. 

Yangın, komşu köy Doymuş Köyü sakinlerinden SüleymanTürk'ün objektiflerine de farklı açıdan yansıdı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.