SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu koyunlar neden bu kadar kıymetli?

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


Bu koyunlar neden bu kadar kıymetli?



Rusya’da üretilen ‘Romanov’ cinsi koyunları Türkiye’ye getirebilmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den özel izin alındı.
İzmir'e getirilen koyunlar özel silahlı kişiler tarafından korunuyor.
Sıcak ve soğuya dayanaklı, bir defada 5-6 yavru veren Romanov cinsi koyunlar ile İzmir’in Foça ilçesindeçiftlik kurarak üretime başlayan işadamı Cem Aykaplan, koyunları Türkiye’ye getirmek için dokuz ay beklediklerini söyledi.

ÜST DÜZEY KORUMA
Rusya’dan Romanov ırkı getirdiklerini belirten Aykaplan, şöyle konuştu:
"Her iklime adaptasyonu çok yüksektir. -40 dereceden getirdik. Şu an kendi çiftliğimizde artı 30 derece sıcaklıkları geçirdi. Foça’da yeni bir yatırımla büyük bir çiftlik kurduk. Türkiye’de hayvancılığa bir şeyler katacağını düşündüğümüz teknolojik son sistem bir küçükbaş çiftliği. Sadece safkan ırk üretimi yapıyoruz. Bu işe başlarken en büyük sorunumuz insan sıkıntısı oldu. Çiftliğimizde güvenlik üst sınırda. 60 kamera, 4 güvenlik personeli ve yaklaşık 20 köpekle güvenliği sağlıyoruz. Rusya ile herhangi bir anlaşma olmadığı için, Rusya’dan Putin’in özel izni ile çıkıyor. Türkiye girişinde de Tarım Bakanlığı özel izniyle giriyor. Ruslar kendi ırklarını koruma altına almış durumdalar. Orada topladıktan sonra 9 ay sonra getirebildik.” Aykaplan, ayrıca, çiftliklerinde Türkiye pazarına satışlarınında başladığını ifade etti.

KOYUNLARIN ÖZELLİĞİ
Romanov koyunu, Rusya’da üretilen bir ırk. Sıcak ve soğuya dayanaklı olup bir batında 5-6 yavru veriyor. Romanov, dünyanın en fazla döl verimine sahip koyunudur. Adaptasyonu en yüksek koyun cinslerinden biridir. Romanov koyunu, kısa kuyruklu, değişik tonda gri renkli yapıya sahiptir. Çift katlı yapağı örtüsüne sahip olan Romanov ırkında yapağı arasında yerleşik kılçık kıllar mevsime göre değişik özellikler göstererek, mükemmel bir ısı izolasyonu sağlamaktadır. Maviye çalan şık ve zarif postu ile tanınmakla kalmayıp deri kalitesi bakımından büyük bir üne sahiptir. Romanov koyunu, eşsiz deri ve yapağı özelliği ile Fransa veİngiltere’de düzenlenen dericilik fuarlarında ödüller almıştır



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/bu-koyunlar-neden-bu-kadar-kiymetli-/gundem/gundemdetay/22.04.2013/1696847/default.htm



Etiketler: Türkiye , İzmir , Fransa , Rusya , Vladimir Putin , sadece , Deri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.