SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin'den Arıtma Tesisine Onay.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Vali Şahin'den Arıtma Tesisine Onay.
Doğankent Merkez Camii Temel Atma Töreni’ninden sonra beraberindekilerle birlikte; Doğankent’te çalışmaları devam eden cadde düzenlemeleri ve alt yapı hizmetlerini inceleyen Vali Şahin, Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’dan Çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Vali Şahin, Sadaklı Mahallesi Muhtarı Mahmut (Ali) Özden’in şikayeti üzerine Doğankent Belediyesi Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Projesi kapsamında, işveren sıfatıyla Aslancık Elektrik Üretim A.Ş ile yüklenici firma sıfatıyla Doğankentli işadamlarımızdan Bekir Alim’in sahibi olduğu KSS Uluslararası Denetim Gözetim Teknik Hizmetler Tic. Ltd. Şti. tarafından Sadaklı Mahallesinde yapımı devam eden Biyolojik arıtma tesislerinin yapıldığı yerde de incelemelerde bulundu.
 

 
Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı tarafından; arıtma tesisinin normal bir tesis olmadığını, çevreye hiçbir olumsuz etkisinin olmayacağını, Karayollarının müsaade etmemesi nedeniyle şuan bulunduğu yere bu tesisin yapılmasına mecbur kalındığı, mahallenin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirterek sadece etkilenmesi mümkün olabilecek tek binanın yurt binası olabileceği ancak bunun için de alınabilecek tüm tedbirlerin alındığı Vali Şahin’e anlatıldı.
 

 
Kaymakam Bilgehan Karanfil tarafından da yurt binası ve arıtma testileri ile ilgili Vali Şahin’e bilgi verildikten sonra Vali Şahin, Arslancık HES Barajından etkilenme durumu söz konusu olan Doğankent İmam-Hatip Okulu’na pansiyonlu yurt olarak tahsisi yapılan 100 Kişilik Öğrenci Yurdu’nun yerinin Arslancık HES yetkilileri ile görüşülerek bulunduğuı yerden kaldırılarak değiştirilmesi suretiyle buradaki sıkıntının da çözüleceğini söyledi.
 
Sadaklı Mahallesi Muhtarı Mahmut Özden’in arıtma tesisinin mahalleyi olumsuz etkileyeceği yönündeki ısrarları üzerine Vali Şahin, “Bu binalar, burada yaşayan insanlara senden daha fazla bizim sahip çıkmamız lazım. Sorun çıkacağını da sanmıyorum.” diye cevap verdi.
 

 
Arıtma tesisindeki incelemeler sırasında Vali Dursun Ali Şahin’e Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Büyük Birlik Partisi Doğankent İlçe Başkanı Mahmut (Enver) Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Hasan Özge ve Sadaklı Mahalle Muhtarı Mahmut (Ali) Öztürk eşlik etti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.