SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gururumuz Büşra GÜVENDİ Kırgınlığını Belirtti

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Gururumuz Büşra GÜVENDİ Kırgınlığını Belirtti
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 yılı mezunlarını verdi. Mezuniyet töreni Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Mezuniyete öğrencilerin aileleri akın etmesi ile salon tamamen doldu. Coşku ve hüznün bir arada olduğu törende dönem 1.’si Büşra Güvendi’nin konuşması dikkat çekti. Güvendi ‘ Türkiye tarihinin 4. Cumhuriyet tarihinin 2. Üniversitesi KTÜ bölgenin büyük ve kapsamlı hastanesini bünyesinde bulundurmaktadır. 6 yıllık eğitimimizi tamamlamış bulunmaktayız.
Öğrencilik hayatını geride bırakarak yemin edip hekimlik hayatımıza başlıyoruz. Hatırlamak istemediğimiz keşke böyle olmasaydı dediğimiz birçok durumla karşılaştık. Son senemizin standart şekilde ilerlememesi, yıl içinde değişen sistemler ve son günlerde yaşadıklarımız fakültemizden kırgın ayrılmamıza sebep oldu.
Geleceğin hekimleri olan bizler, yapılan olumsuz eleştirileri olgunlukla karşılar ve daha iyi bireyler olarak yolumuza devam ederiz. Sağlık sektörünün hekimleri ezerek yapılandırılması, siyasi kaygılar altında halk nezdinde hekimlerin değersizleştirilmesi, gerek sözlü gerek fiziksel şiddet görmemiz bunun kanıtıdır. 2006’da Fakültemiz mezunlarından Arsin Arslan Ağabeyimizin şehit edilmesi daha hekimlik mesleğine başlamayan bizleri karamsarlığa itmiştir.
Can güvenliğimizin olduğu, hasta ile aramıza performans gibi kavramların girmediği yarınlarda mesleğimizi yapabilmek idealimizdir.’ dedi. Güvendi’nin konuşması sık sık arkadaşlarının destek alkışları ile kesildi.
Ardından Tıp Fakültesi Dekanı Akif Cinel konuştu. Cinel ‘ 31. dönem olarak 158 tıp doktorunu hizmete hazır duruma getirmiş bulunmaktayız. Sizler tüm toplumun sağlık durumunu yükseltebilecek donanımdasınız. Hayat boyu öğrenme ile bilgi kaynaklarını kullanmak zorundayız. Fakültem adına bütün ailelere teşekkür ediyorum. Genç hekim arkadaşlarım mezuniyetiniz sizin için olduğu kadar bizim içinde önemli. Aramıza hoş geldiniz.’ şeklinde ifade etti. Ardından yemin töreni ve yeni hekimlere verilen diplomaları ile tören sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.