SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun Üniversitesi’nde Yolsuzluk İddiaları

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2013 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2013 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Giresun Üniversitesi’nde Yolsuzluk İddiaları
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ın imzaladığı bir üst yazı ekinde Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK)’na gönderilen dosyada, ihalenin yapıldığı dönemde ki Rektör Vekili’nin de bu işlemlerde kusuru bulunduğu belirtiliyor.
 
YÖK’e gönderilen soruşturma raporunda, Giresun Üniversitesi Merkezi Araştırmalar Laboratuarı’na teçhizat alımlarında kurulumu yapılmamış bir cihaz için 664 bin 34 TL ödendiği, ayrıca Kalkınma Bakanlığı tarafından 83 kalem makine teçhizat alımı için tahsis edilen 2 milyon 832 bin TL’lik ödeneğin tamamının sadece 9 kalem cihaz alımı için kullanılarak, geri kalan 74 kalem makine teçhizatın alınmadığı ifadeleri yer alıyor.
 
Raporlarda; firmaların sattıkları her bir cihazın kurulumunu ve montajını yaptıktan sonra kullanıcılara eğitim verecekleri teknik şartnamelerde belirtilmesine rağmen, bazı öğretim üyelerinin üniversiteden para alarak bu iş için yurt dışına çıkarak haksız kazanç sağladığı da öne sürülüyor.
 
Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde YÖK veya Giresun Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.