SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’te MYO Sevinci

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’te MYO Sevinci
Alınan bilgilere göre Doğankent ilçesine, Giresun Üniversitesi Tirebolu Meslek Yüksekokuluna bağlı Sağlık Kurumları İşletmeciliği ile Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Programı olmak üzere iki bölüm açılmasına ilişkin karar YÖK Başkanlığından çıktı.
 
Yapımı, sosyal ve kültürel amaçlı projelere destek sağlamak amacıyla; KOLİN Firmasına bağlı Akköy Enerji A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, binanın oturma alanı 862 m2,toplam inşaat alanı 5.226 m2 olup bodrum+5 kat olarak projelendirilmişti.
 
T.C. Giresun Üniversitesi Doğankent Veysi Akın Koloğlu Meslek Yüksek Okulu olarak açılması düşünülen binada, 1 adet toplantı odası, 1 adet seminer odası ile 21 adet derslik bulunmakta ve planlanan bölüm sayısı 4’e kadar çıkartılabilecek kapasitesi bulunmaktadır.
 
Bina, geçtiğimiz yıl ortalarında çevre düzenlemesi, sosyal tesisleri, lojmanı ve donanımı ile tesis edilerek Giresun Üniversite’ne devredilecek hale getirilmişti.
 
Üniversitelerin ilçelere Fakülte ve MYO açabilmesi için getirilen 10 bin nüfus kriterine takılan Doğankent Veysi Akın Koloğlu MYO için yeni formül arayışlarına girilmiş ve Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı 23. Dönem Giresun Milletvekili H.Hasan Sönmez ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ın ısrarlı çalışmaları sonucu söz konusu binanın üniversiteye kazandırılması için Tirebolu MYO’ya bağlı 3 bölüm açılması yönünde Giresun Üniversitesi Senatosu’ndan karar çıkartılmış ve bu kararın YÖK tarafından yapılan bir düzenleme ile 2 bölüm açılmak suretiyle onaydan geçtiği öğrenildi.
 
Alınan bu karar Doğankent’te heyecanlı bir bekleyişi beraberinde getirirken bu süreçte desteklerini esirgemeyen Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı 23. Dönem Giresun Milletvekili H.Hasan Sönmez, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, KOLİN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Akın Koloğlu olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara İlçemiz adına teşekkür ederek, Doğankent’e ve Giresun’umuza hayırlı olsun dileklerinde bulunuyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.